previous arrow
Review Isa Jacobs

Ik leerde Els kennen als logopediste van mijn kinderen. Ze had altijd een warme en professionele indruk op mij gemaakt, dus toen ik op zoek was naar hulp voor mijn rouw en hoofdpijn, besloot ik een afspraak te maken voor een dieptemassage. Mijn verwachtingen waren gericht op het vinden van rust in mijn hoofd en het ontspannen van mijn spieren. Ik hoopte dat de massage zou helpen om zowel mijn emotionele als fysieke spanningen te verlichten. En ook hier stelde Els niet teleur. De massage deed weliswaar pijn, maar gaf ook direct resultaat. Tijdens en na de massage voelde ik een onmiddellijke verlichting. Dit was een aangename verrassing die mijn verwachtingen overtrof. Els biedt een effectieve oplossing voor zowel fysieke als emotionele spanningen. De dieptemassage is ondanks de pijn op een vreemde manier ook rustgevend. En het allerbelangrijkste: het werkt!

01-07-2024

Isa Jacobs
Review Anita Slenders

Ik hoorde over Praktijk ESSE via familie. Zij hadden positieve ervaringen en raadden me aan om daar een afspraak te maken voor een dieptemassage, omdat ik veel last had van spierknopen die met andere behandelingen niet helemaal opgelost konden worden. Mijn verwachtingen waren gemengd. Aan de ene kant hoopte ik dat de massage zou helpen bij mijn spierknopen, maar aan de andere kant was ik bang voor de pijn die een dieptemassage met zich mee kan brengen. Deze zorgen bleken echter grotendeels ongegrond. Ik had veel minder pijn dan verwacht tijdens de massage en ook de dagen na de massage viel het voor mij goed mee. Ik voelde vooral snel een fysieke verlichting die ook langer duurde.
Ik zou Praktijk ESSE zeker aanbevelen. De behandelingen zijn diepgaander dan die van een kinesist en de holistische benadering van Els zorgt ervoor dat je met alles bij haar terecht kunt. Ze kijkt verder dan alleen de lichamelijke klachten en helpt je om ook de onderliggende oorzaken aan te pakken.

29-06-2024

Anita Slenders
Review Lieselotte Vanbrabant

Aangezien ik reeds enkele dieptemassages bij Els gehad had, was ik zeker geïnteresseerd in de inner-force voetmassage.
Bij de dieptemassages is Els één van de weinigen die precies weet wat er vast zit en waarom het vast zit en wat je er eventueel aan kan doen. Dus ik ging met de nodige nieuwsgierigheid naar de inner-force massage.
Ik kwam binnen en ik kreeg eerst en vooral een duidelijke uitleg wat ze ging doen. Daarna stelde ze me enkele vragen. Toch vroeg ze bij dit moment niet echt door omdat ze haar niet wilt laten beïnvloeden door de antwoorden om op zoek te gaan naar antwoorden in ons lichaam.
Toen we die vragen beantwoord hadden mocht ik heerlijk wegzakken in een stoel met een warmtepitkussentje en begon Els aan de voetmassage. Heerlijk … ik denk zelfs dat ik even in slaap ben gevallen.
Na de voetmassage kon ik even terug ‘ wakker ‘ worden en ging Els voor me aan de slag.
Toen ze terugkwam had ik een volledige document met bevindingen van Els en welke reden daarachter kon zitten. We hebben dat samen overlopen en ook daar stelde ze gericht vragen. Wat voelt ze veel aan een stomme voet dacht ik achteraf. De bedenkingen die ik mij soms maakte toen ze vertelde waren: ja inderdaad dit klopt volledig of zou het echt zo zijn? Iets met de nagel op de kop en dat met voeten!
Deze bevindingen kreeg ik mee naar huis en tot op de dag van vandaag, het is al een tijdje geleden dat ik de inner-force massage heb gekregen, neem ik nog steeds dit document op regelmatige basis vast. Els zei ook: iedere keer je dit leest, ga je andere zaken zien en merken en daarmee aan de slag gaan. Dit is zo. Ik heb veel geleerd over mezelf en mijn lichaam in deze voetmassage.
Ik kan iedereen deze massage aanraden die op zoek is naar zichzelf. Die graag met zijn eigen aan de slag wilt gaan en wilt uitgaan van je eigen lichaam.
Bedankt Els het was een zeer aangename ervaring.

24-06-2024

Lieselotte Vanbrabant
Review Caroline Jacobs

Na lange tijd met pijnlijke benen heb ik jou leren kennen. Er was mij verteld hoe het in zijn werk ging, dus uiteindelijk ging ik met een bang hartje, want pijn had ik al en een dieptemassage is heel intens. En pijn heb ik gehad 🙂 maar hoe zalig voelde het nadat het lichaam was hersteld. Ondertussen kom ik al geruime tijd bij jou en ga ik nog blijven komen ook. Niet alleen de massages maar de gesprekken ook. Letterlijk alles komt los. Gespannen kom ik binnen maar ontspannen vertrek ik. Dankjewel Els.

02-04-2024

Caroline Jacobs
Review Veerle Janssen

Via via hoorde ik over de wonderen die Els verrichtte en ik besloot het zelf te ervaren na het zien van een positieve post op Instagram. Na maandenlang last te hebben gehad van stress en vastzittende schouders en nek, was het zelfs na de eerste massage al een verademing.
Els slaagde erin om de spanningen in mijn nek en schouders te verminderen, en uiteindelijk zelfs volledig weg te nemen. Haar behandelingen hebben me geholpen om beter in contact te komen met mijn lichaam, zodat ik proactief mijn schouder- en nekklachten kan aanpakken. Ik voel nu zelfs gespannenheid sneller aankomen, wat me helpt om het voor te blijven. Het gevoel van ontspanning in mijn nek en schouders is ongeëvenaard. Mijn verwachtingen zijn volledig ingelost en sinds mijn behandelingen bij Els heb ik geen last meer gehad van schouder- en nekklachten. Het zijn pittige, maar absoluut helende massages.
Ik kan Els zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar verlichting van stress en spanningen. Haar expertise en zorgzame aanpak hebben mijn leven op zoveel manieren aangenaam verbeterd.

25-03-2024

Veerle Janssen
Review Diandra Van Den Plas

In 2022 ben ik bij Praktijk ESSE uitgekomen door middel van internet. Ik kende de praktijk niet alsook de behandelingen zeiden me niets. Door de uitleg van de behandelingen en de manier van werken op de website van Praktijk ESSE te lezen, heb ik online een afspraak geboekt. Na jaren aan een stuk, 5 van de 7 dagen hoofdpijn te hebben die ik enkel de baas kon door pijnstilling te slikken en kinébehandelingen die slechts kortdurend werkten, was ik ten einde raad en hopeloos op zoek naar iets wat me van die hoofdpijnen (en dus ook de medicatie) kon verlossen.
Het verschil met een kinébehandeling zit in het feit dat er enerzijds langere tijd gemasseerd wordt, de diepe druk die gebruikt wordt maar zeker de holistische benadering. Els voelt waar de pijn écht zit, ook al is dat niet de plek waarvoor ik een afspraak boek 😉. Ze is eerlijk, durft ook gevoelige onderwerpen aan te snijden en zegt waar het op staat: na 3 intakes geen beterschap, dan is zij op dat moment niet de juiste persoon in jouw helingsproces.
Ik ben heel blij dat ik de stap gezet heb want ondanks de verschrikkelijke pijn na de 1ste massage (het leek alsof er 45 vrachtwagens de verkeerde afslag genomen hadden) was die verschrikkelijke pijn na 2 dagen weg alsook de hoofdpijn die er bijna dagelijks was!! De medicatie kon terug IN de kast in plaats van op het aanrecht!
Door de pijnlijke punten letterlijk (lichamelijk) en figuurlijk (emotioneel) aan te raken, besef ik nu dat ik meer naar mijn lichaam moet luisteren en mezelf de vraag moet stellen wat het mij wil vertellen. Ik ben mezelf al heel vaak tegengekomen en heb mezelf daardoor ook al veel beter leren kennen.
Ik kan Els alleen maar aanbevelen, ze is echt een topvrouw! Ze weet perfect met wat ze bezig is. Ze is heel aangenaam en eerlijk. Els is iemand die de mensen echt wil helpen en haar job met passie en liefde doet en dat siert haar enorm.

03-02-2024

Diandra Van Den Plas
Review Roger Snoeckx

Mijn huisarts raadde me aan om eens bij Els van Praktijk ESSE langs te gaan na aanhoudende nek- en rugklachten. Alle spieren rond mijn nek zaten vast en de kinesist bracht weinig verbetering. Het grote verschil met een gewone massage of een behandeling bij de kinesist zit volgens mij in de intensiteit. Met momenten is een dieptemassage heel heftig en pijnlijk, maar het resultaat is wel zeer goed.
Je voelt je dadelijk op je gemak bij Els als je de praktijk binnenkomt door de gemoedelijke sfeer die ze creëert. Voor en tijdens de massage krijg je voldoende informatie, wat geruststellend is. Mijn nek voelde na de eerste sessie al veel losser aan en dat was voor mij een aangename verrassing. Na de 3 intakesessies was mijn nek veel beter en waren mijn spieren los. Ik zou iedereen aanraden om bij Els langs te gaan wanneer ze last hebben van hun spieren: intensieve massage, duidelijke informatie, hartelijke en vriendelijke ontvangst en een zeer verlichtend gevoel achteraf.

05-09-2022

Roger Snoeckx
Review Sally Dirkx

Ik liep al een hele lang tijd rond met hoofdpijn ten gevolge van stijve spieren in mijn nek en schouders. Ik was een beetje ten einde raad toen mijn schoonzus me de gegevens van Els doorgaf. De dieptemassages bij Praktijk ESSE maken écht het verschil omdat er met zeer diepe druk op het probleem gewerkt wordt i.p.v. een warmtekussen en wat wrijven zoals bij andere massages en behandelingen meestal het geval is. Mijn verwachtingen waren eigenlijk wel hooggespannen toen ik de eerste keer ging. Ik hoopte echt dat Els me zou kunnen verlossen van de pijn.

Ondertussen kan ik bevestigen dat ze dit gedaan heeft en beveel ik Praktijk ESSE ook bij iedereen aan. De massage doet pijn omwille van de diepe druk, maar na enkele beurten voel je echt een verlichting.

Els is heel sociaal. Ze toont elke keer weer oprechte interesse in mij als persoon waardoor ze het totale plaatje ziet én aanpakt. Haar dieptemassage werkt bevrijdend en ik kan ondertussen de behandeling zelfs als rustgevend ervaren.

04-04-2022

Sally Dirkx
Review Silvy Stalmans

Els is altijd even vriendelijk en helpt me steeds weer met de pijnlijke spieren los te maken 👍🏼
Wat Els kan… doen er weinig na!
Ik ben er elke keer goed geholpen en ben fan!

18-02-2022

Silvy Stalmans
Review Iris Mentens

Omwille van aanhoudende pijn aan mijn rug en schouder waarvoor ik al geruime tijd ‘uit roulatie’ was, heeft de huisarts me de gegevens van Praktijk ESSE gegeven. Omdat kinesitherapie en osteopathie me niet het gewenste resultaat opleverde, heb ik een afspraak gemaakt bij Els. Ik was echt op zoek naar iemand die het probleem in zijn totaliteit aanpakte. Zonder verwachtingen, maar met een rugzak vol hoop ging ik haar praktijk binnen. De grootste verrassing voor mij was dat ik al vrij snel voelde dat ik opnieuw pijnvrije dagen kon beleven. En die pijnvrije dagen werden alleen maar talrijker. Ik voel me vrijer en losser!
Els is een vriendelijk, eerlijk en oprecht persoon. De massage is pijnlijk op het moment zelf, maar achteraf voel je de verlossing. Els maakt echt werk van de massages en durft ondertussen ook stil te staan bij de rol van emoties die zich doorheen de tijd vastgezet hadden in mijn lichaam.
Weet je niet waar naartoe en je wil verlost worden van je probleem? Praktijk ESSE!

13-02-2022

Iris Mentens
Review Vicky Van Endert

Hoi Els, Ik ken je al langer dan dat je u praktijk ESSE had. Ik wist dus ook hier al enkele dingen van en omwille van mijn gezondheid ; rug, nek,hielspoor.. wou ik het ook eens proberen. Je hebt me dan ook voor deze klachten behandeld en ik mag met trots zeggen dat je me super goed hebt geholpen!!! Zo stel ik de operatie voor mijn hielspoor al 2jaar uit 🙂 . Ook stel je me gerust tijdens de behandeling en vertel je ook steeds wat je gaat doen. De behandeling is niet altijd pijnloos en soms hou je er ook blauwe plekken aan over. Maar wat zijn de blauwe plekken waard als de behandeling helpt, voor mij veel! tijdens de behandeling kan er ook gebabbeld worden en af en toe gelachen , dit is het fijne er dan ook aan dat dit kan en mag!! Zo ben ik dan ook blij dat ik me in je praktijk ESSE heb kunnen ontvangen!! Doe zo zeker verder met het gene dat je nu doet , je bent gewoon een super en eerlijk persoon!!!

13-11-2019

Vicky Van Endert
next arrow

You cannot copy content from this website.