In de laatste levensfase streven we voor onze geliefden naar comfort en welzijn. Een aangepaste versie van de koestermassage (meerbepaald de hand-, voet- en/of aangezichtsmassage) kan hierbij op een zachte en effectieve manier bijdragen. Het helpt de zorgontvanger om te ontspannen en kan het emotioneel welzijn bevorderen. Deze massage wordt aan huis gegeven na een telefonische afspraak.

Wat is een koestermassage in een palliatieve setting?

In een palliatieve setting beperkt de koestermassage zich tot de handen en (onder)armen, voeten en onderbenen en eventueel het aangezicht aangezien de zorgontvanger zich meestal in een bed bevindt. Er wordt altijd rekening gehouden met de wensen van de zorgontvanger en de eventuele beperkende omstandigheden.

Het blijft evenzeer die zachte, niet-invasieve behandeling die zich richt op belangrijke punten van zenuw- en energiebanen die op hun beurt in verbinding staan met verschillende delen van het lichaam. Door gerichte draai-, wrijf- en strijkbewegingen toe te passen, kunnen spanning en stress worden verminderd en het algemeen welzijn worden bevorderd.

Deze koestermassage duurt maximum 45 minuten. Er wordt een tijdsblok van 1,5u voorzien zodat ook de kennismaking en een gesprekje achteraf op een rustige manier kunnen plaatsvinden.

Wat zijn de voordelen van de koestermassage tijdens die laatste levensfase?

🌸 verlaging van stress en angst: vaak ervaren palliatieve zorgontvangers stress en angst omwille van verscheidene, uiteenlopende redenen. Door de zachte aanrakingen bevordert de koestermassage de aanmaak van endorfines, een natuurlijke pijnstiller en gelukshormoon, dat ervoor zorgt dat angst, pijn en stress even naar de achtergrond verdwijnen en er ruimte ontstaat voor een gelukzalig gevoel.

🌸 pijnverlichting: de koestermassage kan helpen om de chronische pijn en ongemakken waar palliatieve zorgontvangers vaak mee geconfronteerd worden, te verlichten. Door de zachte aanrakingen kunnen de spieren ontspannen en kan de pijn tijdelijk worden verzacht.

🌸 emotioneel welzijn: fysiek contact en aandacht kunnen een gevoel van zorg en verbondenheid bieden. Door de zachte aanrakingen die bij de koestermassage gebruikt worden, kunnen palliatieve zorgontvangers hun emotioneel welzijn verhogen, eventuele gevoelens van eenzaamheid verlagen en een gevoel van steun en comfort ervaren.

Hoe boek ik een koestermassage in een palliatieve setting?

Een koestermassage in een palliatieve setting houdt ook altijd een huisbezoek in. Deze afspraak kan niet online geboekt worden en wordt altijd telefonisch ingepland. Dit lijkt me de enige juiste manier om ook voldoende tijd te kunnen uittrekken voor de verplaatsingen, de massage en ondersteuning (zowel van de palliatieve zorgvrager als zijn naasten).
Voorlopig beperken de huisbezoeken zich tot de regio Hechtel-Eksel, Wijchmaal, Peer, Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg. Moest je toch interesse hebben, bel gerust en dan bekijken we het even samen!

Een afspraak kan ingepland worden door te bellen naar het nummer (+32) 0487 907 947. Laat zeker een voicemailbericht achter zodat ik je kan terugbellen indien ik niet in de mogelijkheid ben om de telefoon te beantwoorden. Zonder voicemailbericht word je niet teruggebeld omwille van de spamtelefoons die mij regelmatig bereiken! Laat dus zeker een berichtje na zodat ik je binnen 24u terug kan contacteren.

You cannot copy content from this website.