Intake
Eerste kennismaking met mijn praktijk?

✔️ boek dan de “intake koestermassage”
✔️ er is bij de intake meer tijd voor het aanmeldings- en ervaringsgesprek

Heb je de intake achter de rug?

✔️ nu kan je de koestermassage inplannen zoals we afgesproken hebben of wanneer jij voelt dat het nodig is
✔️ luister naar de signalen van je lichaam en durf te voelen en aan te geven wanneer jij nood hebt aan de koestermassage. Per slot van rekening weet je ondertussen wat deze voor jou kan betekenen.

Wat

De koestermassage is gebaseerd op de zorg- en herbalanceringsmassage. Bij een koestermassage wordt het lichaam op een hele zachte manier gemasseerd waardoor vastzittende emoties en gevoelens los kunnen komen. De koestermassage heeft een troostende en helende werking en heeft een impact op de diverse lichaamsfuncties (zenuwstelsel, organen, spieren, …).

Hoe
Intakegesprek

Voordat we aan de massage beginnen, wil ik graag de tijd nemen om stil te staan bij de reden(en) van aanmelding. Dit gesprek helpt mij te begrijpen hoe ik jou met de koestermassage het best kan ondersteunen. Tijdens dit gesprek bespreken we ook het verloop van de massage.

Massage

We starten de massage bij de achterzijde van het lichaam (rug, achterzijde knie en onderbenen en voeten). Daarna wordt de voorzijde van het lichaam gemasseerd (hoofd, borst, buik, armen, onderbenen met knie en voeten).

Tijdens de massage speelt er rustgevende muziek op de achtergrond zodat het gemakkelijker wordt om gedachten los te laten en opnieuw contact te maken met je lichaam. Op die manier leer je weer voelen wat er werkelijk aan de hand is en wat je écht nodig hebt om die volgende stap te nemen. Door de zachte en rustgevende handelingen kom je relaxed en met een gevoel van innerlijke rust van de behandeltafel.

Wanneer

✔️ bij rouw
✔️ bij verdriet
✔️ bij angsten
✔️ bij emotionele pijn die zich vastgezet heeft in het lichaam
✔️ sommige personen met dementie kunnen ook baat hebben bij de koestermassage
✔️ in de laatste levensfase, palliatieve setting (aangepaste, ingekorte versie van de koestermassage aan bed of in de zetel. Meer informatie vind je hier.)

 

Achteraf

Na de massage wordt er nog voldoende tijd voorzien voor een ervaringsgesprek met een glaasje water/thee. Deze tijd is nodig om terug contact te maken met het hier en nu. In het ervaringsgesprek worden er vragen gesteld over jouw ervaringen tijdens de massage en kan jij ook vragen stellen over de dingen die je ervaren hebt.

Een koestermassage kan een noodzakelijke (para)medische behandeling nooit vervangen!

You cannot copy content from this website.