Els Schuermans profielfoto

Wie ben ik?

Ik ben Els Schuermans (°1983) en als kind wist ik al dat ik mensen wou helpen (zo cliché, ik weet het).

Van 2006 tot 2016 heb ik full-time als logopediste gewerkt. In eerste instantie zelfstandige in bijberoep gecombineerd met interimopdrachten in ziekenhuizen en scholen voor buitengewoon onderwijs, later zelfstandige in hoofdberoep.

Mijn verhaal.

8j geleden schreef ik voor het eerst deze pagina. Wanneer ik de "oude" tekst vervang voor deze nieuwe overvalt me het besef dat er toch heel veel gebeurd is in mijn leven op die 8 jaar.
Zoals ik hierboven al schreef was ik 8j geleden nog zelfstandig logopediste in hoofdberoep en ging ik de massages daarnaast doen. Ondertussen heb ik de logopedie helemaal achter me gelaten en is de praktijk in volle opbouw. Ook een zaadje dat heel lang geleden geplant werd, is aan zijn groei begonnen.
Terugkijkend op de weg die ik heb afgelegd (en eigenlijk geldt dit niet alleen voor de voorbije 8j, maar ben ik me er nu gewoon meer bewust van) besef ik dat ik heel veel mooie en minder mooie mensen heb mogen ontmoeten. Stuk voor stuk heeft elke ontmoeting ervoor gezorgd dat ik ben wie ik nu ben en sta waar ik nu sta.

Ik wil nog steeds mensen helpen, dat is niet veranderd (en zal waarschijnlijk nooit veranderen), enkel de manier waarop.
De mensen die me kennen of al in mijn praktijk geweest zijn, weten ondertussen dat ik ook gewoon mens ben, dat ik met dezelfde zaken worstel als zovelen van ons en dat ik de waarheid niet in pacht heb.
Het leven is een prachtig weefsel van ervaringen. Een symfonie van vreugde, veranderingen, verdriet en zoveel meer. Ieder van ons streeft naar succes en vervulling in ons werk, onze dromen, in ons zijn. Het is daarom belangrijk rust te vinden in momenten van stilte en (zelf)reflectie zodat we kunnen blijven navigeren door de uitdagingen die we voorgeschoteld krijgen.

Ik hoop nog heel lang mensen te mogen ontvangen in mijn praktijk.
Ik hoop die uitgestoken hand te mogen zijn die jij nu even nodig hebt.
Ik hoop jou iets te kunnen geven dat doorheen de jaren nog waardevoller wordt.
Ik hoop dat jij weet dat je helemaal oké bent zoals je bent.
Ik hoop dat jij me weet te vinden als je me nodig hebt.

 

Heel veel liefs en hopelijk tot binnenkort,

Els Schuermans

You cannot copy content from this website.