Els Schuermans profielfoto

Wie ben ik?

Ik ben Els Schuermans (°1983) en als kind wist ik al dat ik mensen wou helpen (zo cliché, ik weet het).

Van 2006 tot 2016 heb ik full-time als logopediste gewerkt. In eerste instantie zelfstandige in bijberoep gecombineerd met interimopdrachten in ziekenhuizen en scholen voor buitengewoon onderwijs, later zelfstandige in hoofdberoep.

In 2013 (ik steek het nog steeds op mijn 30ste verjaardag ????) werd ik ontzettend hard met mezelf geconfronteerd. We hadden ondertussen een schat van een dochter gekregen (°2010), een miskraam gehad (°2012) en waren zwanger van een zoon. Dé vraag die me steeds maar bezighield was: “Is dit wat ik wil doen tot aan mijn pensioen?”.

 

De spiegels van mijn kinderen.

Gevoelsmatig draaide logopedie voor mij steeds meer rond regeltjes en paperassen dan effectief kunnen uitzoeken hoe ik de cliënt voor mij het best kon helpen. Ik werd steeds vaker geconfronteerd met (voornamelijk) kinderen die op hun grenzen stootten.
Door in 2010 moeder te worden wist ik intuïtief dat het emotioneel welbevinden van de cliënten in mijn praktijk ook veel meer aandacht moest krijgen. Ik volgde cursussen, workshops en opleidingen om te zoeken hoe ik groot en klein in mijn praktijk kon ondersteunen en de hulp kon geven die ze verdienden. Ook mijn gezin leek steeds meer gebaat bij die veranderende levensvisie en -stijl die ik kreeg. In 2013 werd onze zoon geboren en opnieuw werd ik getriggerd om uitdagingen aan te gaan en verder te groeien.

 

Mijn droom ...

Door nog meer opleidingen te volgen groeide ook het idee om een tweede praktijk op te starten. Een praktijk waar welzijn en persoonlijke groei centraal staan. Waar iedereen terecht kan wanneer het even niet meer zo vlot loopt. Een praktijk waar je een bredere kijk op je leven kan krijgen door de juiste, vaak minder leuke, vragen te horen tijdens een massage of gesprek. Vragen die je aan het denken zetten, waardoor je inzichten kan krijgen en je energie opnieuw terug zal stromen.

Mijn droom is om een helpende hand te zijn op jouw levenspad en op die manier mijn steentje bij te dragen aan een positievere en liefdevollere wereld.

Heb ik dan de waarheid in pacht? Weet ik alles over het leven zodat ik het aan jou kan doorgeven?
Nee. Bekijk het als bergbeklimmen: jij beklimt jouw berg, ik de mijne. Het grote voordeel is dat ik op jouw berg kan kijken en je tips kan geven omdat ik vanop mijn berg kan zien wat er bij jou gebeurt. Maar het omgekeerde is ook waar... Ik haal elke dag veel (levens)lessen en energie uit de gesprekken en behandelingen die ik mag geven. Ik groei nog elke keer en daar ben ik trots op!

Kom gewoon langs en ervaar zelf welk verschil een behandeling bij praktijk ESSE voor jou mag betekenen!

Els Schuermans