Bij een dieptemassage worden krachtige handgrepen gebruikt om gespannen spieren en spiergranulomen (beter gekend als trigger points) weer los te maken en bindweefselverklevingen op te heffen. Hierdoor verhoogt de doorbloeding en kunnen de spieren weer vrijer bewegen. Niet enkel de doorbloeding zal verbeteren, ook de energiestroom in het lichaam zal verbeteren.

Na een stevige opwarming van de te behandelen spieren zal door middel van diepe, dwarse fricties de spanning in de spier verhoogd worden om dan bij het loslaten van de druk een diepere ontspanning teweeg te brengen. Ik doe hierbij beroep op de reflex waarbij een spier automatisch opspant wanneer de druk té hoog wordt (in dit geval wordt de druk van buitenaf verhoogd).
Het lichaam kan tijdens en na de massage wat pijn doen. Vermoeidheid vlak na de massage is ook mogelijk. Gun jezelf een tijdje rust (zodat je zelfgenezend vermogen tijd krijgt om zijn werkt te doen). Drink veel water om de vrijgemaakte toxines te kunnen afvoeren en de spieren en pezen te hydrateren. Ook stijfheid van de spieren kan de volgende dag optreden. Deze pijn en stijfheid verdwijnen normaal na een tweetal dagen.

Wanneer maak je een afspraak voor een dieptemassage?

Als er sprake is van chronische of acute pijnklachten:
- rugpijn
- nekpijn
- hoofdpijnen
- pijn in de boven- en/of onderbenen
- pijn in de knie
- pijn in de voet
- hielspoor
- pijn in de arm/hand
- tenniselleboog
- golfelleboog
- carpaaltunnelsyndroom
- tintelende vingers
- ...

Dieptemassages kunnen eventueel noodzakelijke medische behandelingen niet vervangen!

Hoe verloopt zo'n behandeling bij Praktijk ESSE?

Wanneer het je eerste kennismaking is met dieptemassage of wanneer je komt voor een nieuwe problematiek, maak je altijd 3 afspraken. Dit wil zeggen dat je 3 weken na mekaar dient te komen met een frequentie van 1x per week. Zo krijg jij de kans om te voelen dat dieptemassage écht werkt. Kies bij het maken van je afspraak 3x voor "intake dieptemassage".