Bij een krachtmassage (ook wel gekend als dieptemassage of deep tissue massage) worden krachtige handgrepen gebruikt om gespannen spieren en spiergranulomen (beter gekend als trigger points) weer los te maken en bindweefselverklevingen op te heffen. Hierdoor verhoogt de doorbloeding en kunnen de spieren weer vrijer bewegen. Niet enkel de doorbloeding zal verbeteren, ook de energiestroom in het lichaam zal verbeteren. Je krijgt een vrijer, beweeglijker en energieker gevoel.

Na een stevige opwarming van de te behandelen spieren zal door middel van diepe, dwarse fricties de spanning in de spier verhoogd worden om dan bij het loslaten van de druk een diepere ontspanning teweeg te brengen. Ik doe hierbij beroep op de reflex waarbij een spier automatisch opspant wanneer de druk té hoog wordt (in dit geval wordt de druk van buitenaf verhoogd)

Het is daarom ook belangrijk dat je rekening houdt met je pijngrens!

✔️ Stresspreventie

✔️ Spierspanningsreductie

✔️ Als er sprake is van chronische of acute pijnklachten:

* rug-, nek- en/of hoofdpijnen
* pijn in de arm/hand (tennis- en golfelleboog, carpaaltunnelsyndroom, tintelende vingers, ...)
* pijn in de boven- en/of onderbenen (inclusief knieën)
* pijn in de voet (hielspoor, ...)
* ...

Het lichaam kan tijdens en na de massage wat pijn doen. Vermoeidheid vlak na de massage is ook mogelijk. Gun jezelf een tijdje rust (zodat je zelfgenezend vermogen tijd krijgt om zijn werkt te doen). Drink veel water om de vrijgemaakte toxines te kunnen afvoeren en de spieren en pezen te hydrateren. Ook stijfheid van de spieren kan de volgende dag optreden. Deze pijn en stijfheid verdwijnen normaal na een tweetal dagen.

Eerste kennismaking of nieuwe problematiek?

✔️ boek 3 afspraken met de titel "Intake dieptemassage"
✔️ doe dit 3 weken na mekaar
✔️ op deze manier krijg jij de kans om te voelen of dieptemassage werkt voor jou en krijg ik de kans om te laten zien wat ik voor jou kan betekenen

Heb je de intake achter de rug?

✔️ boek nu een afspraak "Onderhoud dieptemassage" zoals we afgesproken hebben of wanneer jij voelt dat het nodig is
✔️ luister naar de signalen van je lichaam en kijk naar je lichaam alsof het jouw voertuig hier op aarde is. Per slot van rekening breng je je auto toch ook op tijd en stond naar de garage voor onderhoud?!

Een dieptemassage kan een noodzakelijke medische behandeling nooit vervangen!

You cannot copy content from this website.