Wie houd je eigenlijk voor de gek? Ja … zeg het eens? Wie houd jij voor de gek?

Toen ik deze zin schreef voelde ik de misselijkheid opkomen en werd mijn keel weer dichtgeknepen en toen wist ik het … Wie houd je eigenlijk voor de gek, Els?

 

Na vandaag zullen er niet meer wekelijks mooie teksten en/of spreuken te vinden zijn op mijn website, Facebook of Instagram. In eerste instantie wou ik nog wachten tot na nieuwjaar, maar dan zou ik mezelf opnieuw voor de gek houden.

Deze week leerde ik om mezelf ruimte te geven, om zelf ruimte in te nemen en dat was een prachtige ervaring. Ik leerde het verschil tussen “dit is wat ik écht wil” en “dit doe ik om goedkeuring te krijgen”. En wat benoemd wordt, kan niet meer ontkend worden en zal dus aangepakt mogen worden. Zo dus ook de wekelijkse spreuken met bijhorende oefening of tekst om aan zelfreflectie te kunnen doen.

Ik vond het van in het begin al moeilijk om wekelijks origineel uit de hoek te komen. Ik kan geen foto’s posten van spullen of producten die ik verkoop waardoor het makkelijker wordt om de social media kanalen te gebruiken om naamsbekendheid te krijgen en aan klantwerving te doen, zoals dat dan mooi heet in de marketing. Dus had ik het idee om wekelijks een pakkende spreuk te posten en voor iedereen die dan zin had, was er op de website nog een oefening of tekst te vinden die dieper inging op deze spreuk.

Maar wie houd ik eigenlijk voor de gek? Ik steek er heel veel tijd in … omdat ik het écht wil? Helaas, nee, om goedkeuring te krijgen ☹. Van wie heb ik goedkeuring gekregen? Van niemand (nee, ook niet van mezelf).
Dus heb ik besloten om enkel nog zaken te posten …
omdat ik het écht wil,
omdat het mij raakt,
omdat het mij iets brengt en ik hoop dat het dan jullie ook iets mag brengen,
omdat het voor mij goed voelt,
omdat het voor mij dan geen tijdverlies is,
omdat het dan allemaal vanzelf lijkt te gaan,
omdat het dan gewoon het juiste moment is,
omdat … ik dan écht ben.

En jij? Heb jij ook bepaalde “verplichtingen”? Wat gebeurt er met jou als jij je de vraag stelt: wie houd je voor de gek, denkend aan deze “verplichting”? Misschien lukt het jou ook wel om jouw ruimte in te nemen, om gewoon jij te zijn en hier dan ook nog trots op te zijn!

Ik wens je veel succes en hopelijk tot binnenkort in mijn praktijk.

Tot ziens ♡♡♡

You cannot copy content from this website.